Professionals de les arts escèniques

Setmana de Programadors

La Setmana de Programadors té lloc en ple Festival. Es tracta d’uns dies de concentració de propostes escèniques i d’afluència de professionals del sector. Ens solen visitar prop d’un centenar de professionals d’arreu del món de perfils diversos (dramatúrgia, interpretació, programació, direcció, gestió, traducció, escenografia…).
Aquest és un bon exemple del grau d’internacionalització de Temporada Alta. Afavorim la presència de professionals i agents internacionals per donar a conèixer la realitat escènica de casa nostra i generar futures col·laboracions internacionals.
Durant la Setmana de Programadors oferim al públic i professionals una mostra d’artistes i companyies de fora de Catalunya, però el gran gruix de la programació està sempre format per artistes del país.
Presentem un repertori de propostes de companyies catalanes a programadors d’arreu del món per teixir xarxes i facilitar la seva projecció i consolidació en el mercat internacional. Volem fomentar l’intercanvi de projectes, la producció i circulació d’espectacles, i la complicitat entre institucions, artistes i professionals internacionals.

 

 

Pyrenart

Pyrenart és un projecte de cooperació territorial Interreg / POCTEFA de la Unió Europea, una iniciativa que treballa per teixir aliances i reforçar el potencial econòmic del sector de les arts escèniques a ambdues bandes del Pirineu.
El projecte té dues línies de treball bàsiques: la formació d’agents culturals i la creació d’estructures per a la creació, exhibició i difusió de projectes artístics. Els objectius principals són impulsar les coproduccions internacionals, formar agents culturals i consolidar un circuit per a la difusió d’espectacles.
Pyrenart contempla la creació d’espais de trobada entre programadors i artistes, una conjuntura que de ben segur acabarà convertint la Setmana de Programadors en una activitat estratègica dins l’estructura d’aquest nou projecte transfronterer.
Amb la participació a Pyrenart apostem amb força per la coproducció internacional, la difusió d’espectacles, la creació d’ocupació i la mobilitat dels professionals de les arts escèniques.

Uncanny Valley © Rimini ProtokollTemporada Alta en gira


Com a motor de creació ens involucrem cada any en una vintena de produccions i coproduccions nacionals i internacionals, tot i que també recolzem col·laboracions entre artistes i companyies nacionals i internacionals. Arran d’aquesta vocació ens hem consolidat com un dels pols de suport a la creació escènica del país. Al web de Temporada Alta hi podreu fer el seguiment dels espectacles que hem produït o coproduït: funcions posteriors al Festival, calendari d’actuacions, informació suplementària…

Traductors

 

Reservem un espai per a aquelles activitats relacionades amb els textos dramàtics i la seva traducció: tallers, xerrades, trobades… Volem posar en contacte el món de les arts escèniques i els professionals de la traducció, intervenir en la dinamització de relacions fructíferes entre aquests dos sectors.

Premsa


El departament de premsa de Temporada Alta vetlla sempre pels interessos dels periodistes i la qualitat de la informació. Durant el Festival convidem a periodistes especialitzats a la Setmana de Programadors i oferim passes gràfics pels mitjans. També tenim sales de premsa i espais habilitats per poder gravar i treballar confortablement. A banda d’això, posem a la vostra disposició un servei de premsa amb persones de contacte i una secció a la pàgina web de Temporada Alta amb notes de premsa, dossiers generalistes, material gràfic, infografia i més fonts d’informació.

Notícies

Pyrenart organitza el seminari professional “Treballar la mobilitat i la eco-prespectiva”

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions pel seminari professional Treballar la mobilitat i l’eco-prespectiva, un curs formatiu que es celebrarà els propers 11 i 12 d’abril al Centre de Dansa de Saragossa destinat a gestors i artistes responsables de la creació, promoció i difusió d’espectacles interessats en treballar al mercat internacional. El Programa Seminari està centrat en

Elisabet Casanovas nominada com a millor actriu als Premis de la Crítica 2018

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 ja tenen finalistes. Aquests guardons, organitzats per la plataforma de crítics Recomana, han nominat a Elisabet Casanovas com a millor actriu protagonista per la seva interpretació a Kassandra. Una producció de Temporada Alta i TNC dirigida per Sergi Belbel amb text de l’uruguaià Sergio Blanco

Torna l’#AvuiRecomanem a les xarxes del Festival

Avui des de Temporada Alta recuperem les nostres recomanacions a les xarxes socials. Cada divendres et proposem tres iniciatives culturals per a gaudir la pròxima setmana Amb aquesta proposta prescriptiva busquem el contacte amb els espectadors de Temporada Alta i mantenir les nostres recomanacions durant tot l’any. Setmanalment des del Festival et suggerirem diferents plans culturals que, des