Professionals de les arts escèniques

Setmana de Programadors

La Setmana de Programadors té lloc en ple Festival. Es tracta d’uns dies de concentració de propostes escèniques i d’afluència de professionals del sector. Ens solen visitar prop d’un centenar de professionals d’arreu del món de perfils diversos (dramatúrgia, interpretació, programació, direcció, gestió, traducció, escenografia…).
Aquest és un bon exemple del grau d’internacionalització de Temporada Alta. Afavorim la presència de professionals i agents internacionals per donar a conèixer la realitat escènica de casa nostra i generar futures col·laboracions internacionals.
Durant la Setmana de Programadors oferim al públic i professionals una mostra d’artistes i companyies de fora de Catalunya, però el gran gruix de la programació està sempre format per artistes del país.
Presentem un repertori de propostes de companyies catalanes a programadors d’arreu del món per teixir xarxes i facilitar la seva projecció i consolidació en el mercat internacional. Volem fomentar l’intercanvi de projectes, la producció i circulació d’espectacles, i la complicitat entre institucions, artistes i professionals internacionals.

Edició 2018: del 22 al 25 de novembre.

 

Pyrenart

Pyrenart és un projecte de cooperació territorial Interreg / POCTEFA de la Unió Europea, una iniciativa que treballa per teixir aliances i reforçar el potencial econòmic del sector de les arts escèniques a ambdues bandes del Pirineu.
El projecte té dues línies de treball bàsiques: la formació d’agents culturals i la creació d’estructures per a la creació, exhibició i difusió de projectes artístics. Els objectius principals són impulsar les coproduccions internacionals, formar agents culturals i consolidar un circuit per a la difusió d’espectacles.
Pyrenart contempla la creació d’espais de trobada entre programadors i artistes, una conjuntura que de ben segur acabarà convertint la Setmana de Programadors en una activitat estratègica dins l’estructura d’aquest nou projecte transfronterer.
Amb la participació a Pyrenart apostem amb força per la coproducció internacional, la difusió d’espectacles, la creació d’ocupació i la mobilitat dels professionals de les arts escèniques.

Uncanny Valley © Rimini ProtokollTemporada Alta en gira


Com a motor de creació ens involucrem cada any en una vintena de produccions i coproduccions nacionals i internacionals, tot i que també recolzem col·laboracions entre artistes i companyies nacionals i internacionals. Arran d’aquesta vocació ens hem consolidat com un dels pols de suport a la creació escènica del país. Al web de Temporada Alta hi podreu fer el seguiment dels espectacles que hem produït o coproduït: funcions posteriors al Festival, calendari d’actuacions, informació suplementària…

Traductors

 

Reservem un espai per a aquelles activitats relacionades amb els textos dramàtics i la seva traducció: tallers, xerrades, trobades… Volem posar en contacte el món de les arts escèniques i els professionals de la traducció, intervenir en la dinamització de relacions fructíferes entre aquests dos sectors.

Premsa


El departament de premsa de Temporada Alta vetlla sempre pels interessos dels periodistes i la qualitat de la informació. Durant el Festival convidem a periodistes especialitzats a la Setmana de Programadors i oferim passes gràfics pels mitjans. També tenim sales de premsa i espais habilitats per poder gravar i treballar confortablement. A banda d’això, posem a la vostra disposició un servei de premsa amb persones de contacte i una secció a la pàgina web de Temporada Alta amb notes de premsa, dossiers generalistes, material gràfic, infografia i més fonts d’informació.

Notícies

En relació a l’espectacle “The Generosity of Dorcas” de Jan Fabre

La setmana que ve hi ha programat a Temporada Alta el darrer espectacle de Jan Fabre The generosity of Dorcas. Des del Festival volem informar que vam tancar contracte amb Troubleyn el passat 20 de juny, quan encara no s’havia fet pública la carta oberta a la revista belga Rekto:Verso

Estrenem el curtmetratge “Restos de cosas” dins el projecte “The One Project”

Aquest dissabte també s’atorgarà el premi Temporada Alta: Cine i Escena dins el JamesonNotodofilmfest, un festival internacional de cinema que té vocació de donar suport als joves creadors audiviosuals. Temporada Alta vol teixir ponts entre dos mons que moltes vegades conviuen separats però que tenen moltes coses en comú: les arts escèniques i el cinema.

Atenció amb els horaris de “Macho Man”

Vas a veure Macho Man d’Àlex Rigola? Tens previst anar a veure algun altre espectacle després d’haver vist aquesta instal·lació de teatre document? Si és així, has de tenir en compte la següent informació: La durada de l’espectacle és variable, pot durar entre 55 o 85 minuts. És important que ho tinguis en compte si tenies previst

Tot el que et cal saber sobre “Macho Man”

Macho Man és una instal·lació de teatre document creada per Àlex Rigola sobre les diverses cares de la violència masclista. El funcionament de l’espectacle és una mica diferent que els muntatges convencionals així que et volem explicar com funciona perquè no et perdis cap detall de la proposta: La instal·lació, situada al saló de descans