Què és el teatre verbatim? Què ofereix Temporada Alta 2018?

Aquesta tardor arriba el Teatre Verbatim a Temporada Alta per partida triple amb propostes molt diferents. El Teatre Verbatim és aquella representació escènica que es limita a reproduir paraula per paraula textos reals, que no han estat escrits per a ser posats en escena. Aquest format, que barreja arts escèniques i documents i testimonis reals ha servit històricament per tractar temàtiques socials.

A Temporada Alta 2018 Llàtzer Garcia presenta No m’oblideu mai a la Sala La Planeta, una contundent història sobre el suïcidi juvenil. A través de les transcripcions fidedignes dels testimonis -especialistes i joves que en algun moment de les seves vides es van plantejar el suïcidi- es construeix una dramatúrgia colpidora. Llàtzer Garcia utilitza l’escenari per trencar un dels grans tabús de la nostra societat i per obrir el debat necessari sobre el suïcidi, la principal causa de mort entre els joves.

En el mateix escenari i també al Teatre Municipal de Palafrugell s’hi presenta El color de la llum, l’obra inaugural del cicle Teatre Verbatim de la passada edició del Festival. En aquest cas, a través dels intèrprets les veus de cinc fotoperiodistes que han treballat en zones de conflicte reflexionen sobre el motiu de ser i la responsabilitat que comporta la seva professió.

Finalment, en la present edició del Festival també s’hi estrenarà Mili KK, de Marc Angelet, que treballa amb testimonis que durant l’Espanya dels anys 80 van esdevenir objectors de consciència al negar-se a fer el servei militar.

Consulta el dossier del cicle
Amplia la informació sobre al Teatre Verbatim a les diferents fitxes dels espectacles