Cinèfils

CinemaEl cinema també forma part de Temporada Alta, amb pre-estrenes al cinema Truffaut de Girona i diverses propostes cinematogràfiques que complementen la programació del Festival.

El curt de Temporada Alta

Els curtmetratges promocionals de Temporada Alta han estat reconeguts amb diversos premis de disseny i comunicació audiovisual: Premi Grand Laus i German (L’incendi, 2018) The Pleasure Island, 2017) i Premi Laus d’Or (Tragèdia, el cant de la cabra, 2015).

Aquest és un fet simptomàtic dels propòsits que hi ha a la base d’aquests treballs. No es tracta d’espots comercials, sinó de peces artístiques amb firma d’autor.

Cine i Escena

Malgrat tractar-se d’un festival eminentment d’arts escèniques, el cinema hi ha anat guanyant presència durant els darrers anys, amb una secció amb entitat pròpia. A Temporada Alta volem explorar nous ponts de diàleg entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic, posar en contacte aquestes disciplines a través de diverses iniciatives: JamesonNotodofilmfest, The One Project… El cicle Cine i Escena és una secció de la programació de Temporada Alta que vol casar els dos llenguatges i que ofereix pel·lícules temàticament relacionades amb les arts escèniques.

The One Project

Temporada Alta i Nanouk Films impulsem The One Project, una proposta que uneix cinema i arts escèniques.

The One Project selecciona un artista del món de les arts escèniques i li planteja un repte: fer cinema (en molts casos, per primera vegada). La proposta consisteix en fer un curtmetratge ajustant-se a unes premisses concretes i adreçat a un públic majoritari.

JamesonNotodofilmfest

Temporada Alta i el festival de cinema internacional JamesonNotodofilmfest ens vam associar el 2016 per convocar el premi Temporada Alta: Cine i Escena. Un guardó que premia peces que exploren el diàleg entre el cinema i les arts escèniques. Es valora principalment la capacitat d’establir punts de trobada entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic.


Durant dues edicions, amb aquest guardó s’ha volgut facilitar l’accés de nous talents al món audiovisual. JamesonNotodofilmfest neix l’any 2001 amb la vocació de donar suport als joves creadors audiovisuals a través d’internet, trencant d’aquesta manera les barreres de producció i distribució de pel·lícules.

Notícies

Temporada Alta durant tot l’any!

Tot i que la programació del Festival s’allarga d’octubre a desembre al llarg de tot l’any el projecte es manté viu. Un dels principals objectius de Temporada Alta és la internacionalització i la producció d’espectacles. És en aquestes línies que es desenvolupen les principals activitats de gener a setembre: Temporada Alta Iberoamèrica: És un festival

Quin ha estat el teu millor espectacle de Temporada Alta?

Quin és l’espectacle que t’ha agradat més d’aquesta edició del Festival? T’animem a publicar els teus “Top” a les xarxes socials. Instagram, Twitter i Facebook s’han convertit en l’altaveu de moltes de les opinions dels espectadors. Unes plataformes d’opinió que han format part del dia dia de Temporada Alta. Així, espectacles internacionals com Requiem pour

Cristina Clemente guanya la final del VIII Torneig de dramatúrgia

La dramaturga Cristina Clemente es va imposar a Marta Aran en una experiència teatral que ha confrontat durant set jornades a vuit dramaturgs catalans de primer nivell. El públic de la Sala La Planeta, amb els seus vots, va donar la victòria a Cristina Clemente a la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat ahir dilluns 10 de desembre. Cristina

Col·lecciona els programes de mà dels espectacles

Un any més, Temporada Alta et proposa fer un recull dels espectacles que has vist al Festival. Pots enquadernar-los i tindràs un record del que has vist de l’edició que ara acaba. Els programes de mà s’han dissenyat perquè puguis enquadernar-los: amb una numeració correlativa i unes marques perquè els perforis i els guardis en