Cinèfils

Cinema

El cinema també forma part de Temporada Alta, amb pre-estrenes al cinema Truffaut de Girona i diverses propostes cinematogràfiques que complementen la programació del Festival.

El curt de Temporada Alta

Els curtmetratges promocionals de Temporada Alta han estat reconeguts amb diversos premis de disseny i comunicació audiovisual: Premi Grand Laus i German (L’incendi, 2018) The Pleasure Island, 2017) i Premi Laus d’Or (Tragèdia, el cant de la cabra, 2015).

Aquest és un fet simptomàtic dels propòsits que hi ha a la base d’aquests treballs. No es tracta d’espots comercials, sinó de peces artístiques amb firma d’autor.

Cine i Escena

Malgrat tractar-se d’un festival eminentment d’arts escèniques, el cinema hi ha anat guanyant presència durant els darrers anys, amb una secció amb entitat pròpia. A Temporada Alta volem explorar nous ponts de diàleg entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic, posar en contacte aquestes disciplines a través de diverses iniciatives: JamesonNotodofilmfest, The One Project… El cicle Cine i Escena és una secció de la programació de Temporada Alta que vol casar els dos llenguatges i que ofereix pel·lícules temàticament relacionades amb les arts escèniques.

The One Project

Temporada Alta i Nanouk Films impulsem The One Project, una proposta que uneix cinema i arts escèniques.

The One Project selecciona un artista del món de les arts escèniques i li planteja un repte: fer cinema (en molts casos, per primera vegada). La proposta consisteix en fer un curtmetratge ajustant-se a unes premisses concretes i adreçat a un públic majoritari.

JamesonNotodofilmfest

Temporada Alta i el festival de cinema internacional JamesonNotodofilmfest ens vam associar el 2016 per convocar el premi Temporada Alta: Cine i Escena. Un guardó que premia peces que exploren el diàleg entre el cinema i les arts escèniques. Es valora principalment la capacitat d’establir punts de trobada entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic.


Durant dues edicions, amb aquest guardó s’ha volgut facilitar l’accés de nous talents al món audiovisual. JamesonNotodofilmfest neix l’any 2001 amb la vocació de donar suport als joves creadors audiovisuals a través d’internet, trencant d’aquesta manera les barreres de producció i distribució de pel·lícules.

Notícies

Pyrenart organitza el seminari professional “Treballar la mobilitat i la eco-prespectiva”

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions pel seminari professional Treballar la mobilitat i l’eco-prespectiva, un curs formatiu que es celebrarà els propers 11 i 12 d’abril al Centre de Dansa de Saragossa destinat a gestors i artistes responsables de la creació, promoció i difusió d’espectacles interessats en treballar al mercat internacional. El Programa Seminari està centrat en

Elisabet Casanovas nominada com a millor actriu als Premis de la Crítica 2018

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 ja tenen finalistes. Aquests guardons, organitzats per la plataforma de crítics Recomana, han nominat a Elisabet Casanovas com a millor actriu protagonista per la seva interpretació a Kassandra. Una producció de Temporada Alta i TNC dirigida per Sergi Belbel amb text de l’uruguaià Sergio Blanco

Torna l’#AvuiRecomanem a les xarxes del Festival

Avui des de Temporada Alta recuperem les nostres recomanacions a les xarxes socials. Cada divendres et proposem tres iniciatives culturals per a gaudir la pròxima setmana Amb aquesta proposta prescriptiva busquem el contacte amb els espectadors de Temporada Alta i mantenir les nostres recomanacions durant tot l’any. Setmanalment des del Festival et suggerirem diferents plans culturals que, des