Cinèfils

Cinema

El cinema també forma part de Temporada Alta, amb pre-estrenes al cinema Truffaut de Girona i diverses propostes cinematogràfiques que complementen la programació del Festival.

El curt de Temporada Alta

Els curtmetratges promocionals de Temporada Alta han estat reconeguts amb diversos premis de disseny i comunicació audiovisual: Premi Grand Laus i German (L’incendi, 2018) The Pleasure Island, 2017) i Premi Laus d’Or (Tragèdia, el cant de la cabra, 2015).

Aquest és un fet simptomàtic dels propòsits que hi ha a la base d’aquests treballs. No es tracta d’espots comercials, sinó de peces artístiques amb firma d’autor.

Cine i Escena

Malgrat tractar-se d’un festival eminentment d’arts escèniques, el cinema hi ha anat guanyant presència durant els darrers anys, amb una secció amb entitat pròpia. A Temporada Alta volem explorar nous ponts de diàleg entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic, posar en contacte aquestes disciplines a través de diverses iniciatives: JamesonNotodofilmfest, The One Project… El cicle Cine i Escena és una secció de la programació de Temporada Alta que vol casar els dos llenguatges i que ofereix pel·lícules temàticament relacionades amb les arts escèniques.

The One Project

Temporada Alta i Nanouk Films impulsem The One Project, una proposta que uneix cinema i arts escèniques.

The One Project selecciona un artista del món de les arts escèniques i li planteja un repte: fer cinema (en molts casos, per primera vegada). La proposta consisteix en fer un curtmetratge ajustant-se a unes premisses concretes i adreçat a un públic majoritari.

JamesonNotodofilmfest

Temporada Alta i el festival de cinema internacional JamesonNotodofilmfest ens vam associar el 2016 per convocar el premi Temporada Alta: Cine i Escena. Un guardó que premia peces que exploren el diàleg entre el cinema i les arts escèniques. Es valora principalment la capacitat d’establir punts de trobada entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic.


Durant dues edicions, amb aquest guardó s’ha volgut facilitar l’accés de nous talents al món audiovisual. JamesonNotodofilmfest neix l’any 2001 amb la vocació de donar suport als joves creadors audiovisuals a través d’internet, trencant d’aquesta manera les barreres de producció i distribució de pel·lícules.

Notícies

El Premi Quim Masó obre convocatòria de l’1 al 25 de juny

El proper 1 de juny s’obre la convocatòria per a la presentació de propostes a la tretzena edició del Premi Quim Masó, que impulsa la Fundació La Ciutat Invisible i promou projectes de producció teatral. Les propostes han de consistir en el projecte d’escenificació d’un text original, ja sigui escrit originalment en llengua catalana o

‘Laika’, de la companyia Xirriquiteula, guardonada amb el Premi BBVA de Teatre

Laika, la gossa astronauta que els soviètics van llançar a l’espai el 1957, és la protagonista de l’obra homònima de Xirriquiteula Teatre, que ha guanyat el 19è Premi BBVA de Teatre. El guardó, valorat en 20.000 euros, consisteix en una gira per Catalunya i la programació de l’obra premiada a Temporada Alta 2019. Creació col·lectiva