Cinèfils

CinemaEl cinema també forma part de Temporada Alta, amb pre-estrenes al cinema Truffaut de Girona i diverses propostes cinematogràfiques que complementen la programació del Festival.

El curt de Temporada Alta

Els curtmetratges promocionals de Temporada Alta han estat reconeguts amb diversos premis de disseny i comunicació audiovisual: Premi Grand Laus (L’incendi, 2018; The Pleasure Island, 2017) i Premi Laus d’Or (Tragèdia, el cant de la cabra, 2015).

Aquest és un fet simptomàtic dels propòsits que hi ha a la base d’aquests treballs. No es tracta d’espots comercials, sinó de peces artístiques amb firma d’autor.

Cine i Escena

Malgrat tractar-se d’un festival eminentment d’arts escèniques, el cinema hi ha anat guanyant presència durant els darrers anys, amb una secció amb entitat pròpia. A Temporada Alta volem explorar nous ponts de diàleg entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic, posar en contacte aquestes disciplines a través de diverses iniciatives: JamesonNotodofilmfest, The One Project… El cicle Cine i Escena és una secció de la programació de Temporada Alta que vol casar els dos llenguatges i que ofereix pel·lícules temàticament relacionades amb les arts escèniques.

JamesonNotodofilmfest

Temporada Alta i el festival de cinema internacional JamesonNotodofilmfest ens vam associar el 2016 per convocar el premi Temporada Alta: Cine i Escena. Un guardó que premia peces que exploren el diàleg entre el cinema i les arts escèniques. Es valora principalment la capacitat d’establir punts de trobada entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic.
Amb aquest guardó volem facilitar l’accés de nous talents al món audiovisual. JamesonNotodofilmfest neix l’any 2001 amb la vocació de donar suport als joves creadors audiovisuals a través d’internet, trencant d’aquesta manera les barreres de producció i distribució de pel·lícules.

The One Project

Temporada Alta i Nanouk Films impulsem The One Project, una proposta que uneix cinema i arts escèniques.

The One Project selecciona un artista del món de les arts escèniques i li planteja un repte: fer cinema (en molts casos, per primera vegada). La proposta consisteix en fer un curtmetratge ajustant-se a unes premisses concretes i adreçat a un públic majoritari.

Notícies

En relació a l’espectacle “The Generosity of Dorcas” de Jan Fabre

La setmana que ve hi ha programat a Temporada Alta el darrer espectacle de Jan Fabre The generosity of Dorcas. Des del Festival volem informar que vam tancar contracte amb Troubleyn el passat 20 de juny, quan encara no s’havia fet pública la carta oberta a la revista belga Rekto:Verso

Estrenem el curtmetratge “Restos de cosas” dins el projecte “The One Project”

Aquest dissabte també s’atorgarà el premi Temporada Alta: Cine i Escena dins el JamesonNotodofilmfest, un festival internacional de cinema que té vocació de donar suport als joves creadors audiviosuals. Temporada Alta vol teixir ponts entre dos mons que moltes vegades conviuen separats però que tenen moltes coses en comú: les arts escèniques i el cinema.

Atenció amb els horaris de “Macho Man”

Vas a veure Macho Man d’Àlex Rigola? Tens previst anar a veure algun altre espectacle després d’haver vist aquesta instal·lació de teatre document? Si és així, has de tenir en compte la següent informació: La durada de l’espectacle és variable, pot durar entre 55 o 85 minuts. És important que ho tinguis en compte si tenies previst

Tot el que et cal saber sobre “Macho Man”

Macho Man és una instal·lació de teatre document creada per Àlex Rigola sobre les diverses cares de la violència masclista. El funcionament de l’espectacle és una mica diferent que els muntatges convencionals així que et volem explicar com funciona perquè no et perdis cap detall de la proposta: La instal·lació, situada al saló de descans